La sèrie protagonitzada per Francesc Orella fa disparar les baixes per depressió
Els educadors diuen prou a les retallades. Concretament, a haver de retallar les expectatives “absolutament exagerades” que els alumnes i els pares tenen sobre ells després de l’èxit desmesurat de la sèrie Merlí, de TV3. “Els primers en voler ser com Merlí som nosaltres mateixos, sobretot perquè no para de xixar”, assegura un professor d’institut, que assumeix que “res posa a relluïr més clarament les mancances d’un mestre que un alumne motivat, acostumats com estem a que passin de nosaltres”.
El malestar per Merlí entre la comunitat educativa també respon a una nova actitud de les famílies. “Estem farts de trobar-nos alumnes a la porta de casa amb problemes personals. Ni ens interessen ni sabem com solucionar-los i fins i tot podria ser il·legal”, afegeix un professor de filosofia, que assegura que també ha hagut d’escapar de les mares dels alumnes que voldien fer un polvet en qualsevol sala buida de l’Institut.
Tant és així que la sèrie ha fet disparar l’índex de baixes per depressió, especialment entre els professors de filosofia. “La meitat dels docents està descobrint que no havia entès realment els filòsofs que expliquen a classe i l’altra meitat ha confirmat que es van equivocar de professió”, expliquen els experts, que reconeixen que “tampoc és que a un professor li calgui molta excusa per fugir de les aules”.
08/12/2015 a les 12:22
No m’agrada la vostra publicació, si preten ser un comentari graciós no té cap gràcia, una cosa és parlar de la serie i una altra parlar del professorat. El professorat està molt tranquil perquè sap distingir molt bé ficció i realitat, o és que els metges tenen problemes a causa d’Anatomia de Grey o House.
Per altra banda la serie està ben realitzada i hi ha un bon treball actoral, ara bé, és masclista i això sí que em sembla un gran defecte.