Llibres digitals, on descarregar?


Encara que fa diversos anys que han sortit al mercat, els lectors de llibres electrònics encara segueixen sent considerats una gran “novetat”. És una cosa sorprenent, i també ho és molts dels arguments que les persones esgrimeixen en contra de l’ús dels ebook readers. Primer, els més “antiquats” diuen que estem perdent l’experiència del paper. Però tenir un lector de llibres electrònics no ens obliga a deixar de llegir llibres en paper, per què s’han d’excloure les dues coses? En segon lloc, molts també diuen que és complicat trobar llibres en espanyol, en format ebook. Això tampoc és cert.

Recentment m’he comprat un Amazon Kindle (un dels més populars en el mercat), i encara que al principi coincidia amb els membres del primer grup (amb una certa por a perdre el costum de llegir en paper), he d’admetre que tots els meus prejudicis estaven equivocats. Es llegeix excel·lent, i puc transportar sense problemes una vintena de llibres en 170 grams (ideal per a les vacances). Però un dels meus primers dubtes va ser, on puc descarregar els meus primers ebooks? Amb aquesta informació a les meves mans, he preparat un post amb els millors llocs i consells per aconseguir ebooks en línia. Passem al nostre.

El consell d’experts

Hi ha molts llocs web a internet que estan dedicats als ebooks (gairebé com un culte d’adoració, en alguns casos, però en d’altres, una mirada crítica també). Vaig a destacar dues, que em semblen els més interessants, un en espanyol i una en anglès. Primer vam arrencar amb la que està en anglès. Es tracta de Kindle Review , i encara que anem a admetre que el seu disseny no és massa atractiu, ens ofereix informació sobre tots els models del reader d’Amazon, i informació de descàrrega sobre llibres gratuïts.

En segon lloc, un bloc molt interessant que es diu Club del eBook , basat a l’Argentina, i comandat per veritables fanàtics del ebook que sempre tenen informació interessant per a compartir. A més, hi ha bons manuals d’ús per als que recentment comencen amb l’aparell, com per exemple com utilitzar la funcionalitat “send to Kindle” que ens permet enviar llibres amb una extensió, i guies de llocs on podem descarregar llibres gratuïts.

Aquests dos llocs ens donaran els consells que necessitem per arrencar. I també, alguns llocs d’on ens podem baixar llibres. I aquí, ve la pregunta, pagaments o gratuïts? Per descomptat, tots dos, si volem gastar els diners.

Ebooks de pagament

I, bé, estem acostumats a pagar pels llibres, i és natural que també els ebooks costin diners. No anem a mentir, hi ha alguns llocs “pirates” on podem aconseguir els mateixos títols de forma gratuïta, en format PDF, però la millor i més abundant oferta la trobem en els llocs de pagament. Ens anem a concentrar en els títols en espanyol, és clar, encara que si volen llibres en anglès o en un altre idioma, no hi ha problema per a res.

La primera opció, no podia ser d’altra manera, és Amazon España. Amazon ens ofereix força opcions a l’hora de descarregar: els llibres més venuts, les novetats, una selecció per gènere, i també en idiomes estrangers. Els preus ronden entre els 3 i 4 euros , pel que podem veure que ens estem estalviant uns bitllets. Però també trobem llibres a menys de dos euros, cosa que també destaca Amazon en la seva secció de preus. Podem descarregar també còmics i màniga , però això dependrà del tipus del model de reader que tinguem, perquè moltes vegades les imatges no es veuen bé.

Dues opcions més són Todo ebooks i Grammata (que també són fabricants d’un lector de llibres digitals a l’Argentina, anomenat Papyre). Aquí tenim una selecció més limitada, però per exemple en Grammata ens ofereixen promocions amb packs de llibres per descarregar. El preu és realment el problema, perquè moltes vegades s’equipara amb els llibres en paper. Una cosa que no succeeix ni als Estats Units ni a Europa.

Ebooks gratuïts

I aquí passem a la part més interessant. Hi ha una infinitat de llibres gratuïts a internet, en format Kindle o PDF, que moltes vegades són penjats pels seus propis autors. Però també tenim obres mestres qualificades com a patrimoni de la humanitat. Per exemple, El Quixot de la Manxa. Tots aquests llibres els podem accedir des de diferents llocs, però hem armat un compendi amb els 4 llocs que ens semblen millors per aconseguir ebooks gratuïts .

  • Projecte Gutemberg : per descomptat, no podem començar aquesta llista sense esmentar-. Iniciat el 1971, quan ni tan sols existien els lectors digitals, avui en dia compta amb una col·lecció sorprenent de 36.000 llibres gratuïts. Des de Jane Austen fins Herman Melville, podrem trobar els més grans clàssics de la literatura universal, en una qualitat sorprenent, perquè tots els llibres del projecte provenen d’altres publicacions d’alta qualitat. Com Wikipedia, estan acceptant donacions, així que si gaudeixes dels seus llibres, no ho dubtis.
  • Amazon: Amazon, tant en la seva versió en anglès com l’espanyola, ens ofereix una gran col·lecció de ebooks gratuïts per descarregar. Ja els esmentem fa algunes línies la botiga d’Amazon Espanya, però també podem aprofitar per esmentar la seva col·lecció de llibres gratuïts que ja arriba gairebé als 20.000 títols. Si tenim un Kindle, a més, és la millor opció, ja podem sincronitzar amb el nostre compte de @ kindle per descarregar els llibres directament al nostre aparell.
  • Archive.org : aquest lloc ens ofereix la sorprenent col·lecció de gairebé 20 milions de textos, però atenció perquè no tots són llibres. L’arxiu d’internet té una oferta interessant de llibres gratuïts, però haurem de furgar molt si volem trobar alguna cosa estranya. Si tenim temps, és una boníssima opció.
  • Google Books : Google també s’ha sumat a la moda dels llibres electrònics, i ens ofereix una bona quantitat de material lliure de drets d’autor. Només esperem que en algun moment també habilitin la venda de llibres electrònics. Això m’ha servit molt per a treballs acadèmics, per l’abundància de material. Pot ser complicat descarregar els llibres, però sempre hi ha formes.

Si tenen les seves pròpies suggeriments, no dubteu en deixar-les en els comentaris.

I en Català:

.

LlibresDigitals.cat

Espai de trobada dels lectors i escriptors de llibres digitals en llengua catalana. La web proporciona enllaços per poder descarregar gratis o comprar llibres digitals en català amb comparació de preus.

Edi.cat 

És una llibreria virtual que permet lectors, llibres electrònics així com també conèixer les novetats dins del sector literari.

Inici – leqtor.com

Leqtor.com, la web de ebooks en espanyol i català, descarrega’t les últimes novetats en llibres digitals

Autor “Faro” (http://www.e-faro.info).

Advertisement

3 Respostes to “Llibres digitals, on descarregar?”

  1. Llibres digitals, on descarregar? | Recull diari | Scoop.it Says:

    […] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ampaipse.wordpress.com – Today, 1:38 […]

  2. Elena Says:

    Jo em pensava que podia tenir els llibres de l’escola de la meva filla a l’ordinador ..per poder fer deures i no carregar-li tant la motxil.la. Sabríeu dir-me si també els puc trobar en versió e-book??

  3. Mercè Carandell Robusté Says:

    Benvolguts Srs. El meu pare, Joan Carandell, va publicar (amb el pseudònim de Llorenç Sant Marc) onze llibres en català a partir dels anys seixanta. Aquests llibres han estat font d’inspiració de molts escriptors moderns que han escrit sobre la primera meitat de la Barcelona del segle XX. A 1984 va rebre el premi de conte Victor Català així com nombroses crítiques dels escriptors més rellevants de l’època tals com Joan Marsé o Manuel Vázquez Montalbán. Darrerament la Generalitat l’ha inclòs entre els seus clàssics i ha penjat els seus llibres en format e-pub. Fa poc que l’Ateneu Barcelonès va fer una trobada per a donar a conèixer la seva obra.
    Nosaltres, els seus fills, renunciem als drets d’autor i volem que la seva obra estigui a l’abast de tothom.
    Els faria res indicar-me com es pot portar a terme? Tenim els llibres digitalitzats. Qui porta el Progecte Gutemberg a Catalunya? Amb qui tenim que parlar? Els escric nomes per demanar-los-hi consell
    Moltes gràcies pel seu ajut,
    Resto a l’espera de les seves notícies,
    Mercè Carandell


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: